Noc duchov na hrade Strečno ukončí sériu strašidelných prehliadok

30.10.2012 Žilina

Strečno 30. októbra (TASR) - Noc duchov, tekvíc a strašidiel na hrade Strečno symbolicky ukončí v stredu 31. októbra sériu strašidelných prehliadok, počas ktorých spoznávali návštevníci tajomstvá nočného hradu. TASR o tom informovala kultúrna manažérka Považského múzea (PM) v Žiline Adriana Brziaková.

Diváci sa podľa nej okrem iných prízrakov stretnú so svalovcom, ktorému večer určite nebude zima, katom, ktorý rád sedáva v hradnej kuchyni, aj výnimočným duchom hudobníkov hrávajúcich v hradnej kaplnke. Tradičným vyvrcholením večera bude scénka divadelno-improvizačnej skupiny Kapor na scéne.

„Na hlavnom nádvorí ponúkneme skutočný príbeh o tom, ako Jack Rozparovač prišiel k svojej povesti a akú úlohu v tom zohrala hmlistá, posledná októbrová noc,“ uviedla členka skupiny Kapor na scéne Michaela Pastorková.

„Príjemným spestrením chladného večera bude ohňová – tanečná show v podaní žilinskej skupiny Eiwhana. Sezónu 2012 na hrade symbolicky ukončia delostrelecké salvy Strečnianskych hradných delostrelcov,“ dodala Brziaková.

Noc duchov, tekvíc a strašidiel na hrade Strečno sa uskutoční v stredu 31. októbra 2011 od 18. do 21. hodiny s posledným vstupom o 20.30 h. Organizátorom je Žilinský samosprávny kraj a Považské múzeum v Žiline.
 

Vyberte región